Za UG Autizam Valjevo nagrada za doprinos i dostojanstven život osoba sa autizmom

Najbolji pokretači promena u Srbiji, motivisani građani koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su socijalna zaštita, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, podrška osobama sa invaliditetom - nagrađeni su priznanjem Pokretači promena 2022. Ovo priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) od 2019. godine.

Nagrade su ove godine dodeljene u pet kategorija, a među dobitnicima priznanja se našlo i UG Autizam Valjevo za doprinos i dostojanstven život osoba sa autizmom.

Dodela nagrada je održana u utorak, 15. novembra u 19h, u okviru konferencije Move.Link.Engage 2022, koju organizuje Beogradska otvorena škola. Teme od zajedničkog interesa svih sektora, koje su u fokusu ovogodišnje MLE konferencije su zaštita životne sredine, unapređivanje zapošljivosti mladih, društvena odgovornost i savesno korporativno upravljanje. MLE je prvi put realizovan 2015. godine - od tada do danas, cilj konferencije ostao je nepromenjen: promovisanje znanja, odgovornosti i poštovanje javnog interesa, kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja.

Izvor: www.javnozagovaranje.bos.rs